berichten


Vind je het leuk om op de hoogte te blijven? 4 tot 6 keer per jaar stuur ik een e-mail met informatie: aanmelden voor berichten van riëlleOp Visite bij Pieter Beelden in de tuin
Het blijven heerlijke projecten om te organiseren. Een tentoonstelling met daaraan verbonden allerlei workshops. Zo mooi om de bezoekers te zien genieten van de beelden in de tuin. De gesprekken tijdens de rondleidingen blijven elke keer weer verrassen.


Kijk! De Kunstkast
Voor Stichting Op Visite hebben we een kunstkast bedacht. Vijf beelden van vijf kunstenaars bij elkaar in een kast, een mobiele tentoonstelling. In de twee kasten zitten beelden van Yke Prins, Theo Bos, Pepijn van den Nieuwendijk, Leon Perlot, Christien Rijnsdorp, Ellen Rijsdorp, Gerard Smit en van mij. Zorginstelling Pieter van Foreest heeft twee kasten aangekocht (ik hoop dat andere dit voorbeeld volgen). Voor medewerkers en vrijwilligers van Pieter van Foreest geven we trainingen zodat ze zelfstandig de kunstkast samen met bewoners kunnen bekijken en bespreken wat ze zien.


Tuin Mien Ruys
Het Bloembed in de tuin van Mien Ruys zoals het te zien was aan het einde van de herfst 2016. Prachtig met het groene gras, de grote gele bladeren tussen de rode kusjes.Het Bloembed groeit


Dwaaltijd
Voor de tentoonstelling Dwaaltijd heb ik twee grote vruchten gemaakt. In het blad Beelden schreef Paulo Martina: ‘Mijn overpeinzingen werden bruut verstoord door hoofden die als ‘Strange Fruits’ aan bomen hingen langs het pad. Het werk is van riëlle beekmans, indrukwekkend mooi, maar ook luguber’ .


Mr. en Ms. Kim
Klei-animatie Mr. en Ms. Kim Voor de tentoonstelling Gesmolten Verlangen van Stichting Kunst Werkt in Ruimte in Beweging te Schiedam heb ik deze klei animatie gemaakt. Je ziet Mr. en Ms. Kim vol van verlangen samen smelten:-). Still uit de animatie


Cursus Sculpting Cultureel Centrum TU Delft
ik ben gevraagd om les te geven aan de studenten van de TU Delft. In mijn beleving is dit de aller aller leukste plek om les te geven (in elk geval in Delft:-)). De studenten zijn enthousiast, geïnteresseerd en pikken het vlug op. Ik ben onder de indruk hoe snel ze van 'nog net niks' naar 'iets' gaan.


Aan Tafel
Op deze foto's het beeld dat ik voor de tentoonstelling Aan Tafel heb gemaakt. Een tafel in rode klei vol met mondjes in allerlei soorten en maten. (Je kunt het ook zien als een stamtafel die alle gespreken die aan hem gevoerd zijn heeft bewaart). Mei 2016


tête-à-tête
Een tentoonstelling samen met Greta Cune in Arti-Shock in Rijswijk. Greta heb ik ontmoet tijdens de tentoonstelling Terug naar zee in Muzee Scheveningen. Ik ben een groot fan van haar tekeningen en vond het dan ook een feest om samen met haar deze tentoonstelling te maken. April 2016.


Krokussalon
Tentoonstelling in Kadmium [Prinsenkwartier te Delft] Dit beeld staat in een teil met water. Omdat droge klei water opzuigt, veranderd het beeld langzaam in zachte klei. Februari 2016


Kadmium
Delft is met het Prinsenkwartier een bijzondere plek rijker. Kadmium is één van de zes partijen die er zijn verblijf heeft gevonden. In november 2015 start ik als lid van de programmaraad en krijg ik de ruimte om mijn tentoonstelling ideeën te tonen. [foto: prinsenkwartier]


Kusjes in het Bronovo
De kusjes zijn de komende drie maanden [nov. dec. 2015 jan. 2016] te zien in het Bronovoziekenhuis in Den Haag. Het ziekenhuis is flink verbouwd en er zijn mooie vitrines gemaakt om kunst te tonen.


Nederlandse Kring van Beeldhouwers
Dit jaar deed ik mee aan de tentoonstelling van nieuwe NKvB-leden in de Haagsche Kunstkring. In 2016 staan er twee tentoonstellingen op het programma waarvoor mijn werk geselecteerd is. Eén in de prachtige tuin van Kasteel Sypesteyn en de andere in een bosachtige omgeving. [foto: kasteel Sypesteyn]


kijkwijzer [tentoonstelling gids]
Prachtig is de Kijkwijzer die Henk de Roij [vormgever], Erika van Vulpen [kunstpedagoog] en ik gemaakt hebben voor Op Visite in De Kreek, Beelden in de tuin.


Op Visite in De Kreek, Beelden in de tuin
Wat een feest om weer een 'Beelden in de tuin' tentoonstelling te maken. Dit keer met 10 kunstenaars en meer dan 25 beelden! Veel te zien en veel te beleven: rondleidingen, presentaties, materiaaldemonstraties en workshops.


BORREL & PRAAT
Vrijdag 22 mei 2015 om 18:30 uur is er in Pulchri een BORREL & PRAAT en vertel ik samen met de andere twee genomineerde Dindi van der Hoek en Paul Nassenstein meer over ons werk.


Jacob Hartog Prijs 2015
Tijdens de Voorjaarsalon van Pulchri selecteerde een jury van zeven kunstenaarsleden de drie beste werken. Uit deze drie is mijn beeld 'Pluktuin' als winnaar gekozen.


'Pluktuin, Kadmium'
Voor de Lentesalon 2015 in het Prinsenkwartier te Delft heb ik 'pluktuin' gemaakt. Bloemetjes in klei die door bezoekers geplukt mogen worden.


Arti-Shock 1e prijs
Rijswijk heeft een mooie kleine kunstenaarsvereniging met een eigen galerie, Schoolstraat 26 in oud Rijswijk. In 2014 ben ik als kunstenaar lid geballoteerd. 2015 ging van start met twee Arti-Shock tentoonstellingen tegelijk. Een presentatie van de nieuwe leden in de eigen galerie en een ledententoonstelling in het museum van Rijswijk, wat een mooi museum. Arti-Shock heeft een jaarlijkse prijs die ze uitreikt tijdens de ledensalon en dit jaar ging de prijs naar mij voor het beeld 'zwarte bonsai'. Het was niet mijn eerste nominatie maar wel de eerste keer voor een 1e prijs.


Nederlandse Kring van Beeldhouwers
Sinds zomer 2014 ben ik lid van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Een mooi compliment als ook vakgenoten waarderen waar je mee bezig bent.


Open atelier
Aangesloten bij de atelier route door Delft
11 en 12 oktober 2014


In @Delft.nl
Voor 'Inspiratie in beeld' augustus 2014 werd ik geintervieuwd door Anne-Margot van Eijck.


Op Visite in De Bieslandhof beelden in de tuin
Na 10 jaar was het tijd voor een nieuw project van Stichting Op Visite. Het werd een buiten tentoonstelling van een maand met elk weekend rondleidingen, demonstraties en workshops. Een bruisend project in De Bieslandhof. Meer informatie over deze tentoonstelling op een bijzonder locatie vind je op de voor iedereen toegankelijke facebook pagina van Stichting Op Visite.
29 augustus tot 28 september 2014
Naar de website van Stichting Op Visite


Jeux d'esprits Sculptures
Dit jaar staat de jaarlijks terugkerende beeldententoonstelling op het Lange Voorhout in het teken van Frankrijk. Pulchri Studio sluit daarbij aan met Jeux d'esprits Sculptures. Opening 12 juli om 17uur.
12 juli tot 3 augustus 2014


'SHOEting Stars. Shoes in Art en Design'
In Kunst Haus Wien Museum Hundertwasser in Wenen komt een bijzondere schoenen tentoonstellingen en de Delfts blauwe Nike is er ook bij.
18 juni tot 5 oktober 2014

Kusjes en zo…
Kusje is aangesloten bij de webwinkel Markita. Een leuke site om eens rond te neuzen voor een origineel cadeautje of iets leuks voor jezelf.


Zomersalon, Delft
Zondag 1 juni om 15:00 uur is de opening van de Zomersalon in Kadmium. Je bent van Harte Welkom! Het is meteen de laatste tentoonstelling voor Kadmium in deze ruimte. Een mooie gelegenheid voor mij om een werk in klei op locatie te maken.
1 juni tot 1 juli 2014


Castle Clay
Al eerder was ik uitgenodigd om deel te nemen aan Castle Clay een 2 jaarlijkse klei manifestatie in kasteel Doornburg. Dit jaar heb ik ja gezegd. Het was een perfect georganiseerd weekend. Absoluut de moeite van een bezoekje waard.
10 & 11 mei 2014


Twee Huizen Vol Kunst
De tentoonstelling 'Twee Huizen Vol Kunst' met fotograaf Caren Huygelen was een feest met meer dan 200 bezoekers.
18 & 19 januari 2014www.beekmans.biz
De website is weer aangevuld met nieuwe afbeeldingen. Er staan meer beelden op en de indeling van de site is een beetje aangepast. Er is ruimte gemaakt voor 'schetsen in klei' en ik vind het erg mooi dat het voorblad verandert als je er weer op terugkomt.


Kunstmaand Ameland
De organisatie van Kunstmaand Ameland heeft mij uitgenodigd om deel te nemen aan de tentoonstelling in november op Ameland. Ze hebben er voor gekozen om mijn 'families' te laten zien. Hiernaast zie je één kant van het beeld 'Er was eens…' Nu nog zonder glazuur.
november 2014


Museumnacht
Het thema van de Museumnacht was 'In Natura'. Kadmium had deze avond een levendige ruilhandel. Ik heb genoten van alle drukte maar vooral veel pret gehad omdat de nachtzoen populair was. Al snel had ik alle nachtzoenen geruild o.a. voor mooie werkjes van collega kunstenaars, een ontwerp tekening van een i.o. student, enz.
25 oktober 2013


Delftse Atelierroute
De Delftse Atelier route was leuk! Ondanks dat het weer ons een beetje in de steek liet was het een bijzonder weekend. De gasten die mijn atelier bezochten kwamen echt speciaal voor mijn werk. Iedereen bleef lekker lang kijken en praten. Buiten was het nat en koud, in mijn atelier was het gezellig, droog en warm.
12 & 13 oktober 2013


Auf Schritt und Tritt - At Every Turn, Shoes in Art and Design
De Delfts Blauwe Nike's leven hun eigen leven in Duitsland. Ze zijn van tentoonstelling 1 naar tentoonstelling 2. Nu in Museum Villa Rot, met al weer een mooie catalogus.
27 oktober 2013 tot 16 februari 2014


Kusjes in de museumwinkel van Beelden aan Zee
Kusje heeft het naar haar zin in de museumwinkel van Beelden aan Zee.


Een Tuin vol Kunst
Na 'Een Huis vol Kunst' volgt nu 'Een Tuin vol Kunst'. Carina en Floor hebben me gevraagd om tijdens de open tuinen dag mijn beelden een plaats te geven in hun mooie stadstuin. Een paar keer ben ik de tuinen in Delft gaan bekijken tijdens de open tuinen dag en ik vind het prachtig. Nieuwsgierig als altijd, kijk ik graag in iemand anders zijn tuin. Leuk om daar nu zelf een onderdeel van te zijn.
8 juni 2013


Een Huis vol Kunst
Een weekend lang mijn beelden door het hele huis, in de huiskamer, op het aanrecht, in de studeerkamer, de slaapkamer en in de tuin.
6 & 7 april 2013


STARKER AUFTRITT. EXPERIMENTELLES SCHUH-DESIGN
Mooie catalogus bij de tentoonstelling in het GRASSI Museum te Duitsland. Een boek vol met alle schoenen die je bedenken kunt en nog meer schoenen. Een eer dat de Delfts Blauwe Nike's er tussen staan.
28 maart 2013 tot 29 september 2013


Delft Blauw Kunst of Kitsch
De Delfts Blauwe Kusjes staan in de tentoonstelling Delfts Blauw Kunst of Kitsch in museum het Prinsenhof, hier in Delft.
27 oktober 2012 tot 1 september 2013Gathered through Facebook
Ik doe mee aan de eerst expo in Nederland waar bij de kunstenaars verzameld zijn via facebook: 'Gathered through Facebook' bij Atelier Horneman in Groningen. De gouden koppen zijn daar te zien.
26 oktober 2012 tot 27 januari 2013


Sterke Vrouwen
Een tentoonstelling rondom het werk van Therese de Groot. Therese was de eerste kunstenaar die ik in Pulchri ontmoete. Ze kocht een kusje voor de kusverzameling van haar kleinkind. En liet me haar werk met kusjes zien. Prachtig werk. Helaas werd Therese ziek en is ze eind 2011 overleden. Deze zomer staan we met 10 beeldend kunstenaars rondom het werk van Therese in de grote monumentale zaal van Pulchri. Yke Prins heeft het initiatief genomen om een tentoonstelling te maken met het werk van Therese als middelpunt. ik ben ook uitgenodigd en voel me vereerd.
28 juli tot en met 19 augustus 2012


CAR ART
Een idee van lang geleden werd werkelijk; mijn auto in klei. Met heel veel DANK aan Sjef Kleyweg van Auto Kleyweg voor de Citroën AX.
8 & 9 september 2012


Den Haag viert Divali
Op 13 november wordt Divali, het Hindoe lichtjesfeest, wereldwijd door Hindoestanen gevierd, het Sarnámi Huis Nederland, Sociëteit De Waterkant, het Haags Historisch Museum en Pulchri Studio een gezamenlijke Divali viering om de bewoners van de stad Den Haag een Subh Divali toe te wensen middels een Divali Expositie. De deelnemende kunstenaars zijn: Glenn Kallasingh, Henk Janmohamed, Surender Kisoentewari, Rik van Hazendonk, Rinus Groenendaal en riëlle beekmans. De expositie wordt geopend op zondag 11 november om 18.00 uur door Marnix Norder, Wethouder Integratie Gemeente Den Haag.
11 tot 9 november 12


Natuurbeleving
Natuurbeleving, zo heet de tentoonstelling die de ervaringen met de natuur presenteert van een aantal kunstenaar-leden van Pulchri. Met verf, klei en camera vangen zij de natuur in beeld en brengen haar in huis. En willen we dat niet allemaal? De natuur naar ons toehalen?
De curator van deze expositie is Albert Koolma, hoofd landschapsarchitectuur Ingenieursbureau, Den Haag.
14 juli tot en met 22 juli 2012Delfts Blauw kusje in Het Holland Kunst Kwartet