riëlle beekmans studeerde aan de Kunstacademie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Ze is afgestudeerd aan de afdeling autonome keramiek. Met o.a. de docenten Michel Kuipers en Norman Trapman. Tijdens haar studie had ze regelmatig contact met docenten van de afdeling monumentale vormgeving waaronder Jerome Symons. In haar eindexamenjaar heeft ze de klei echt ontdekt.

Na haar afstuderen heeft ze met vrienden Stichting Op Visite opgericht. Een stichting om kunst te promoten op locaties buiten het reguliere kunstcircuit. Zoals bijvoorbeeld in de tentoonstelling Blauwdruk [2002] waarbij de ruimtes in lege panden verspreid door Delft gevuld werden met kunstwerken van licht, geluid en geuren.

In 2000 is beekmans verhuisd naar Delft en daar in de keramiek stad van Nederland is het idee geboren voor het Delfts Blauw Kusje en voor steengoed stichting, een platform voor autonome keramiek.

op visite, steengoed, groots.

aanmelden voor berichten van riëlle
riëlle

sluit

Stichting Op Visite

Stichting Op Visite organiseert kunstprojecten op locatie. Het Doel van Stichting Op Visite is om beeldende kunst toegankelijk te maken, niet door de kunst zelf aan te passen maar door de wijze van presenteren. We zoeken locaties en mensen om op visite te gaan. Als je op visite gaat neem je vaak iets aardigs mee voor de gastvrouw of gastheer. In het geval van Stichting Op Visite nemen we kunst mee. Waar de locatie en de duur van het project het toestaan zijn de kunstenaars aanwezig om zijn of haar werk toe te lichten.

Beelden in de tuin
Stichting Op Visite
facebook

Tentoonstellingen

2017 Op Visite bij Pieter - Beelden in de tuin

2016 Op Visite in Veenhage - Beelden in de tuin

2015 Op Visite in De Kreek - Beelden in de tuin

2014 Op Visite in De Bieslandhof - Beelden in de tuin

2004 Klus
2004 The man I'm Gonna marry
2002 Blauwdruk
2000 Onderweg
1999 Expeditie Boot
1998 Eindelijk ouder worden
1998 Takel
1997 Laan van Overvest

sluit

steengoed stichting

Het doel van steengoed stichting is het onderzoeken, het ontwikkelen en het promoten van autonome keramiek, met gebruik making van authentieke en alternatieve methoden en materialen.

Projecten en tentoonstellingen
2004 Levensboom
2004 Open studio steengoed
2003 stenentuin
2003 Open studio Steengoed

sluit

Groots

Groots is een samenwerking tussen Irene Hemelaar, Pauline Fokkelman, Annalily van den Broeke en riëlle beekmans. Vier succesvolle zelfstandige ondernemende vrouwen in de kunsten, die de grenzen van hun eigen disciplines graag overschrijden om tot GROOTSE samenwerking te komen, die hun talenten moeiteloos bundelen voor GROOTSE projecten waarin bezieling, kwaliteit en creativiteit uitmonden in GROOTSE resultaten.

Projecten
2009 Netwerkdag voor Abvakabo
2009 Maandelijkse nieuwsbrief voor Abvakabo
2009 workshop netwerken
2008 Deelnemer van de Culturele Supermarkt Delft
2008 Netwerkdag Abvakabo
2008 Internationale vrouwendag voor FNV
2008 Netwerkdiner voor creatieve ondernemers
2007 Netwerkdiner voor creatieve ondernemers
2006 Netwerkdag voor fnv kiem
2005 Netwerkdag voor fnv kiem